Бял трън

Какво трябва да знаем за алтернативната медицина?
Споделете опита си ако сте използвали такива методи.

Бял трън

Мнениеот dido на Чет Окт 08, 2009 10:55 am

Някой знае ли нещо за свойствата на Белият трън?
dido

Re: Бял трън

Мнениеот todor на Чет Окт 08, 2009 12:51 pm

Здравей,нямам много подробна информация за белия трън,но за него знам че семената му съдържат вещества, които имат хепатопротективно действие (предпазват клетките на черния дроб от увреждане).
Препаратите съдържащи силимарин се използват при различни увреждания на черния дроб, предизвикани от алкохол, лекарства, вирусни хепатити, отрови и др.
Аватар
todor

Мнениеот First на Чет Окт 08, 2009 8:19 pm

Здравей и от мен.
Аз попаднах преди време на една много подробна и интересна статия за белия трън,която можеш да прочетеш тук http://www.doctorbg.com/page.php?id=13315
First

Мнениеот dido на Пет Окт 09, 2009 7:57 am

Благодаря Ви за отговорите. Повод за питането ми беше свързано с това, че ми предложиха такива продукти. Аз съм си Тома Неверни и реших да обменя мисли. Лекари не можаха да ми кажат нищо, но по - възрастни фармацевти миказаха, че от това растение на времето се е произвеждал препарата " Карсил " или " Карзил ", който успешно се е прилагал в практиката. Междувременно намерих доста информация.

Поздрави на пишещите!
dido

Мнениеот todor на Пет Окт 09, 2009 12:00 pm

Ами в интерес на истината така са се стекли обстоятелствата при повечето от нас че всички сме се превърнали до голяма степен в Тома Неверници и си търсим съвети от опита и кой каквото знае.
Не само Карсил се произвежда с екстракт от бял трън,а принципно хепатопротекторите.
Ти по какъв повод имаш нужда от действието на белия трън?
Аватар
todor

Мнениеот a.nacheva на Чет Ное 26, 2009 10:14 am

Привет на всички във форума! Не бъдете Тома Неверници! Аз лично съм си решила няколко здравословни проблема само с растителни масла и други природни продукти. По темата за белия трън - трябва да се знае, че маслото /олиото/ от бял трън не е подходящо за хора с отстранена или болна жлъчка. Такива хора трябва да приемат продукти от обезмаслена растителна маса от бял трън.
a.nacheva

Назад към Алтернативна медицина