Моето мнение по въпроса е да се даде публичност и гласност за социално-значимите заболявания,как става заразяването,как да се предпазим от тях и какво да правим ако ги имаме.Единствено до момента Хепасист го прави,но според мен държавата би трябвало да се погрижи повече за това.
Имам една позната която е стоматолог и като и казах че съм с хепатит тя ми каза следното,виж мен това не ме притеснява защото ежедневно сядат на този стол различни хора и вероятно има пациенти с хепатит които или не знаят или не ми казват за него,чест ти прави че си го казваш открито,но аз работя на принципа по който ме е учил професора ми а той е именно "не изключвай възможността пациента ти да е заразен с хепатитен или друг вирус,за това е нужна безкомпромисна хигиена и вземай задължително за всеки пациент всичките предпазни средства за да предпазиш не само себе си а и него и следващия ... " Ей това според мен е професор достоен за уважение,който е обяснил на студентите си за какво иде реч и да не се притесняват и да не гледат като на прокажени на нас !